Självhjälps flow

Allmänt / Permalink / 1
Vi matas med information om att vi ska tänka positivt och ha en positiv attityd. Den våg av självhjälpsböcker och livscoachar som försöker att förmedla sitt budskap finns i överflöd.  Trots att jag tror på allt det här så kan jag erkänna att alla inte är bra. Anledningen till att det finns så många är för att de vill dela med sig av det som de har lärt sig, men precis som i så många andra situationer behöver de som ska lära ut, ha med sig pedagogik och retorik för att få fram sitt budskap. Det är synd att hela självhjälps flow grejen har fått en slags flum stämpel, med ett förvridet budskap att "allt blir bra bara man är glad"

För självhjälp är inte flummig, det är egentligen mycket konkret. Det hela går ut på att vi måste börja med oss själva, göra bra val, bygga upp trygghet, självsäkerhet, tacksamhet och se till så att vi är i balans med oss själva för att kunna vara i balans med vår omgivning.

De som kan förmedla det här, ger oss konkreta verktyg för att vi ska kunna plocka fram det bästa hos oss själva, för det är det som självhjälp handlar om för mig. Det är enkelt och konkret. För att visa det, tänkte jag ge er ett citat som lyfter fram kärnan i självhjälp, det går inte att missförstå:

"Älska dig själv också" Mia Törnblom

Men hur är det nu "blir allt bra för att man är glad"??
Nej, riktigt så är det inte. Men genom att ha en positiv attityd kommer vi har lättare att se lösningar på de svårigheter som drabbar oss. Det betyder inte att man ska gå runt och vara glad när man känner sig ledsen. Att ha en positiv inställning till livet handlar om att förändra sitt sätt att se på världen, sitt sätt att tänka, alltid och hela tiden. Det som är så bra är att det fungerar för alla, det är inte så att man måste komma från ett specifikt ställe eller ha några förkunskaper, det enda som behövs är en vilja & en strävan efter att få ett så bra liv som möjligt, om man har kommit underfund med att det är det man vill är nästa steg att byta inställning. Sträva efter att ha en positiv inställning till livet, det kommer med stor sannolikhet göra ditt liv enklare och roligare.


Jag tror mycket på den positiva psykologins budskap

Här är några av de människor som har gjort mig övertygad om att en positiv inställning helt enklet är en livsstil:

-Mia Törnblom http://www.mtgruppen.com/personal/mia-tornblom
-Pia Olsson http://www.ipdix.se/56_pia%20olsson.htm
-Michael Södermalm www.starkare.nu
-Linda Onsbacke http://www.aquasensespa.se


Idag är det första december och november är officiellt över! <3

Till top