Kvinnors idéer blir stulna

Allmänt / Permalink / 0
Det finns så många exempel från historien där män snott kvinnors idéer, med flit, och gjort de till sina egna.

Det finns så många exempel från arbetsplatser, där män presenterat kvinnors idéer som sina egna och tagit åt sig äran.

Det finns så många exempel från privatlivet där män tagit kvinnors idéer och framfört de som om de vore deras egna.

Män har idag 70% av det mediala utrymmet i Sverige och kvinnor har 30%. 

Undersökningar har gjorts att män får mer taltid än kvinnor på möten med både kvinnor och män. När kvinnor pratar 30% på ett möte så uppfattas det som att  kvinnor pratar 50%, vilket alltså inte är fallet. 

Förr sa vi att kvinnor ska ta mer plats, 
Nu behöver vi istället säga ge kvinnor mer plats. Denna skillnad i retorik handlar om att det är männen som ska ändra sig, det är de som behöver bli medvetna om det här. Kvinnor med såklart. Svaret på förändringen skapar vi tillsammans. Svart på vitt med statistiken från ett av världens jämställdaste länder skvallrar om att vi har väldigt långt kvar!!

Hur ska vi göra med kvinnors idéer?
De ska ägas och presenterar av kvinnor och viktigaste av allt, kvinnor ska få äran för de. Män behöver tänka till och ändra sig, i det lilla och i det stora, på arbetsplatser och i privatlivet. När det kommer till historien så behöver kvinnors berättelser och idéer belysas och berättas om. 

Ett steg i taget. 
Med mod förändrar vi.
Varje steg till förändring räknas. 

Feminism är den radikala idéen att kvinnor och män ska ha samma rättigheter. Detta bör vara en självklarhet 2022.

Kvinnor och män ska få lika mycket plats vilket innebär att den priviligierade gruppen, dvs män, behöver ge plats till kvinnor, både på grupp och individnivå.

(null)
Ibland blir jag orolig att jag kommer känna mig arg jämt. Men även i kampen för jämställdhet finns det ljusglimtar, dvs och massor av saker att vara glad över. Jag har landat i att det är okej att vara arg men viktigt att hinna se ljusglimtarna.

Till top