Det är helt okej

Allmänt / Permalink / 4

Du räcker inte till och det är helt okej!

Ikväll bestämde jag mig för att ha Me-Time, min lägenhet hade önskat att jag hade haft Cleaning-Time istället...Några av mina kompisar hade önskat att jag följt med och druckit en öl. Min mamma hade nog önskat att jag sms:at eller pratat med henne i telefonen. Mina studier hade önskat att jag hade studerat..

Tid för varandra.
Tid för sig själv.

Att räcka till är väldigt intressant, vi känner ofta att vi inte räcker till inför alla andra. Vi räcker inte till för alla, vet du varför? För att det inte går. Det beror på följande: När vi försöker räcka till för alla så tolkar andra människor ofta det som att de kan stället högre krav på att få vår tid&kraft. De gör de för att de inte vet om vart dina gränser går. Det är det bara du som vet. Vi räcker inte till, för att det går inte och det är helt okej. Det är till och med sunt.  

Hur hittar man sina gränser, så att man räcker till så gott det går inför andra?
Man börjar med att fråga sig själv hur man ska göra för att känna att man räcka till inför sig själv. Sluta att begära av dig själv att allting måste vara perfekt. Det är helt okej om livet inte är perfekt. Du räcker inte till för alla och det är helt okej. Du har lättare att räcka till för många om du först börjar med att räcka till inför dig själv. Det gör du enklast genom att hitta vart dina gränser går. 



I en perfekt värld hade jag hunnit sminka mig innan bilden togs, men det är helt okej att livet inte är perfekt

Till top