Med världens som spelplan

Allmänt / Permalink / 2

Det är fantastiskt att man kan ta sig så snabbt till andra delar av världen. På morgonen vaknar du i din säng och på kvällen släcker du lampan i en stad du aldrig sett förut. Allting går smidigt, enkelt och snabbt. Den viktigaste nyckeln är språket, att du kan göra dig förståd. Alldeles för ofta tänker jag att Sverige är det normala när vi i själva verket är undantaget. Det vi har i landet lagom är unikt, inte vanligt utan ovanligt. Många vet inte ens om att vi existerar. De benämner oss som väst eller i bästa fall Skandinavien. De menar verkligen inget illa de vill gärna att vi berättar och förklarar, men som sagt landet lagom är undantaget inte regeln. Vi lever i en globaliserad värld, där vi måste bygga broar istället för murar.


Bristol ser lite ut som en sagostag och det myllrar av mysiga caféer och allt ser oerhört engelskt ut. Det bor ca 500 000 människor här varav 50 000 är studenter. Igår kväll när jag släckte lampan tänkte jag på hur modigt det är av mig att vara här. Jag gör två läskiga saker på samma gång, reser själv & läser engelska. Men oftast är saker läskiga för att vi inte har prövat, när vi prövar blir det mindre läskigt. Jag bor i en lägenhet högst upp i ett stort hus. I det stora huset bor det en gullig tant & farbror som verkligen är jättetrevlig, de ritar kartor åt mig och säger att jag gärna får fråga om allt. Det är ändå oerhört skönt att få ha ett eget ställe. Det ska komma en till student men hon tänkte inte anlända förens i helgen. Jag bor i Clifton och taxichauffören beskrev området så här:"You will live in the heart of this beautiful area". I övrigt gick min resa strålande, det regnade hela bussresan från Gatwick, men så fort vi kom fram till Bristol så sken solen. Jag bor 3 minuter från skolan och det är gångavstånd till centrum. Jag ska bo i ett land som har Starbucks, jag kommer att få det bra här!!!!

Jag fick en Paulo Coelho kalender i försenad födelsedagspresent av Elin o Josse jag blev helt överlycklig!! Eftersom jag på allvar har förstått att denna man verkligen har någonting att förmedla avslutar jag mitt blogginlägg med några kloka visdomsord från honom:  "Iakttag människor omkring dig om du söker nya och annorlunda horisonter men försök aldrig att handla exakt som de, för livets vägar varierar och ser alla mycket olika ut."

Till top