Heja modiga beslut!

Allmänt / Permalink / 0
Coach: "Madeleine du måste arbeta med människor!! 
Jag: Varför? Jag pluggar redan en annan utbildning. 
Coach: För din sociala förmåga är fenomenal och för att du verkligen tycker om människor!
Jag: Det finns väl fler som tycker om människor..
Coach: Ja men inte som du gör det. På det sätt som du pratar om dina nära och kära på har jag aldrig hört förut. Jag tror att det är en förlust för branschen om du inte byter och blir personalvetare"
 
Att gå i terapi var bland det läskigaste jag har gjort. Det var så läskigt att jag dolde det först halvåret. Jag åkte i smyg till Malmö, vilket går smidigt eftersom det bara är 10 min från Lund. Idag kändes det coolt och modigt. Sep 2010 - sep 2011. Under ett års tid tog jag tag i själen för att till slut byta både utbildning och självbild. Heja modiga beslut! Vissa dagar känner jag mig inte så där skillad som min coach beskrev. Jag tvekar, fumlar och funderar. Då säger jag till mig själv att göra det enkelt. Enkelhet är oftast lösningen. Testa! Det är inte något som är förbehållet HR. Sen låtsas jag att det inte gör något när jag inte blir respekterad & lyssnad på. Fast det gör det, men istället fokuserar jag på att utveckla min kommunikativa förmåga, för att bli träffsäker, diplomatisk och pragmatisk på samma gång, omöjligt men coolt. Och så hänger jag med de som ger mig energi. Det är viktigt att gilla människor för att göra ett bra jobb inom HR, men det är inte därför vi som jobbar inom HR, jobbar inom HR. Nej, om det bara vore så enkelt hade vi inte behövt en universitetsexamen och den behöver vi. Vi behöver ha verktygen för att kunna lösa komplexitet med enkelhet.
 
 
Hur gick det med den där utbildningen som jag bytte ifrån? Jag läste klart den efteråt, som en plan B. Keep up the good work! Tänk enkelt, där finns lösningen! Det finns alltid lösningar.
 
 
Vi behöver varandra - vi är bättre tillsammans!
 
Till top