Årskrönika 2011

Allmänt / Permalink / 1

”Om du ser någon utan ett leende, ge personen ett av dina”


Vi lär oss mest av olikheter, men vi trivs bäst med de som vi är lika.


I januari hittade jag handbromsen, blev bästa kompis med syokonsulenten och kom på att det är en fördel om man gillar det man läser. Jag hoppade av Politices kandidatprogrammet och åkte utomlands ensam för första gången. Jag vet inte vad jag sökte, för trodde att jag redan hade hitta mig själv. Hur klyschigt det än låter fann jag; den person som jag en gång var, en person full av energi! Jag skaffa mig den där självdistansen som jag saknade under 2010.



I Bristol träffade jag många härliga människor. Jag fyllde blad med välformulerade och genomtänkta men även slarviga och spontana ord. I Bristol fyllde jag på med ny energi. Våren kom tidigt till Lund och jag och Josse njöt av balkonghäng. Våren var magisk! Hur var din vår?


Påsk i Frankrike tillsammans med familjen, min bror visade oss guldkornen i Toulouse. Vi gjorde typiska Abrahamssons aktiviteter som att cykla längs en kanal. Just de två dagarna var det regn och motvind, alla andra dagar hade vi sol. Trots det höll vi sams och åt lyxig fransk entrecote. Har du varit på någon rolig resa i år?


Våren11 Jag läste den bästa kursen jag någonsin läst: arbetsrätt, jag hittade min grej! Jag var på anställningsintervju för ett relevant jobb, på sista intervjuven frågade dem mig: har du verkligen tid för det här? Kanske var det mitt svar eller de andra kandidaternas högre kvalifikationer som gjorde att jag inte fick jobbet. Jag kände mig ändå cool som vågade söka. Har du gjort något coolt i år?


Sommarens fokus: att vara här och nu. Jag lärde mig att varva ner och hitta balans. Jag skrev en bok som heter ”Mardrömmar - en fiktiv rädsla”. Jag insåg att bästa sättet att leva sitt liv på är genom att vara tillsammans med andra. Jag hittade någon som gjorde mig glad och som fick mig att förstå att min bästa tid är nu!! Jag jobbade som hemterapeut under sommaren. Årets tveklöst största händelse är att de har döpt sin dotter efter mig i andranamn! Vad är det största som har hänt dig?


På samma sätt som sommaren är till för återhämtning är hösten till för nya tag. Så vad passar bättre än en ny utbildning men i en familjär stad? Jag började läsa till Personalvetare och träffade många nya, roliga människor. Hade du energi att ta nya tag under hösten?


Jag o Jannica tog över som verksamhetsledare inom en av rkuf:s verksamheter. Hösten11 var fartfylld, rolig och trygg. Nu är det snart slut på december, julafton firades med min familj, sedan har vi haft fullt hus och det har verkligen varit toppen! Josse flyttar ifrån mig, det känns sorligt. Jag har fått ett förstahandskontrakt och köpt ett eget bohag, det känns som att jag håller på att bli stor. Jag har fyllt 23 år och lämnat världens bästa ålder bakom mig med ett stort leende. Tack för det här året! Tack mina nära och kära för att ni gör mig lycklig och är min största inspirationskälla.


Längst kanalen i Frankrike


Innan Tällberg halvmarathon med släkten på mammas 55-årsdag


Valborg i Lund - det behövs inga ord

Till top