Ta vara på livet

Allmänt / Permalink / 0
Inga bortförklaringar är bra nog för att förklara varför man inte tog vara på livet.
 
Det finns inga bra bortförklaringar till varför man inte löste konflikterna, hade det där viktiga samtalet, tog tag i problemet direkt. Men det finns förklaringar, men ingen av dem är bra nog.
 
Inga bortförklaringar lindrar ångesten nog mycket som förklaring till varför man inte tog vara på livet. 
 
Livet väntar inte. Du hinner mycket, men inte allt. Du måste prioritera och det är svårt. För vi har massor med tid, men den tar lätt slut den där tiden. Ibland upplever vi att vi har oändligt många dagar, men de tar fort slut de där dagarna och i ärlighetens namn, vad vill du minnas sen? Att du åt jordgubbar och skrattade eller att du aldrig hade tid att sitta ner? Livet är inte svart och vitt utan en stor gråzon som ibland glimrar i ljusa vita toner och ibland är tydligt svart. 
 
Livspussel kallas tidsplanering ibland, att få den där tiden att på ett mirakalöst sätt vidga sig och räcka lite till, lite mer.
 
Om det finns ett behov av att lära sig att hantera sin stress redan när man är mycket ung är det frågan om det är stresskursen eller samhället som måste förändras för att kunna passa in i en värld vi själva har skapat?
 
Inga bortförklaringar är bra nog för att förklara varför man inte tog vara på livet. 
 
 
 
Till top