Stora människor

Allmänt / Permalink / 1
"Stora människor har ingen tid.." Det är bara en av många anledningar till att jag inte vill bli stor. Ibland när jag stressar mig igenom dagen tänker jag på att jag inte vill leva så. Jag vill inte stressa, jag vill inte ha fullt upp. Det är inte meningen att stressa jag vill bara få saker gjorda säger jag till mig själv [....] Fast jag vet att äta en macka i farten inte är ett lugnt och sansat sätt att få i sig näring på. Jag fortsätter att resonera mig fram till att jag inte har något val, med det finns alltid alternativ, vi bestämmer själva.

Maria Wetterstrand berättade en bra historia på hennes sommar i P1. I hallen hemma hos dem: hennes som klädde på sig, på väg till dagis och hon till hennes arbetsdag. Maria Wetterstrand: "Skynda dig vi har bråttom" Sonen svarade då: "vadå vi mamma? Jag har inte bråttom, du har bråttom."

Jag har hittat Lalehs låt fr 2006 "Det är vi som bestämmer", om ni vill lyssna: http://www.youtube.com/watch?v=_5kw8fT4S_s det var den som fick mig att tänka på hur lätt det är att missa barnens syn. Det är många gånger de som lär oss sunda sätt att leva på; befinna sig i stunden och inte hela tiden vara på väg någon annanstans








Vi behöver inte alltid åka långt bort för att må bra. Stanna istället upp där du är. Livet är kortare än vad vi tror, du har inte tid att göra allting sen. Du har inte alltid tid att vara en bra vän, partner, förälder sen, sen kan nämligen vara försent. Ta vara på livet, du har inte råd och tid att skjuta upp det. Var närvarande här och nu, dina nära och kära är värda det. Du är värd det.   
Till top