Älskade, sköna maj - tack för allt

Allmänt / Permalink / 0
Maj du var knoppar som blommar och klorofylliga träd på löparundorna. Maj du var ljusa kvällar och långa samtal. Maj du var allt och lite till - tack! 

Maj bjöd på så mycket intryck, händelser, mycket jobb & långa arbetsdagar, skratt, umgänge, besök, lägenhetsfix hos både oss själva & vänner, för att till slut landa i en lägenhetsförsäljning. Hela maj badade i ljus, precis som det ska vara. 

Hur går den feministiska kampen?
Den förs på många plan samtidigt. 
En viktig pusselbit för att motverka/förhindra/ta bort matchokultur är att män får närmare till sina känslor. Att de blir bekväma med att uttrycka vad de känner och visa det, för att både få vara mänskliga men också få stöd.

Vad behöver hända på samhällsnivå?
Mäns brott i form av våld och mord mot och på kvinnor måste genast prioriteras. De måste behandlas som de grova brott de är. 
Det internationaliserade kvinnoföraktet och kvinnohatet behöver motverkas på flera olika sätt. Rubriksättningen när män mördar kvinnor kan inte vara "familjedrama", det är en man som mördar en kvinna. Det är ingen familjeangelägenhet, de är inte "osams". Istället har han begått ett mord, det grövsta brottet vi har i straffskalan. Jag vill att män slutar hata kvinnor. Jag vill att kvinnor ska få överleva. Jag vill att ni män som inte hatar kvinnor vågar säga till de som hatar kvinnor att deras hat inte är välkommet i vårt samhälle. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Till top