Jag är fri från skuld, det är den största gåvan med att börja om

Allmänt / Permalink / 0
I kvällens avsnitt av Skavlan, medvekade den enastående kvinna, Esther Perel psykolog & parterapeut ( & gud?) och förklarade otrohet. 
 
Fritt citerat:
Det finns en felaktig uppfattning: Om någon har en affär så måste det saknas något i relationen eller nått måste saknas hos partnern, men så fungerar det inte i verkligheten! De flesta som är otogna är inga casanovor. De har ofta varit trogna i flera år, men en dag går de plöstligt över gränsen, något som de inte trodde att de skulle göra. Då måste man fråga varför och ofta är det så här: Man blir inte attraherad av någon för att man vill lämna sin partner, utan för att man vill lämna den man själv har blivit. Man vill inte bara träffa någon annan, man vill träffa en ny version av sig själv. There is no greater other than another version of yourself. // slut på mitt fria citat
 
Hon pratade även om hur vi ska göra för att hålla kärleken vid liv, att ni behöver ge varandra tid & vara ert bästa jag även hemma, inte bara på jobbet. Hon har skrivit en bok: "The state of affairs" - jag ska låna den imorgon. Hon var fenomenal, hon får fem av fem stjärnor. 
 
Jag har tänkt att jag aldrig skulle skriva om skulden jag har känt av att blivit begragen. Jag har lärt mig att du aldrig ska skriva om sådan som du inte har bearbetat klart. Jag har dragit runt på den där skulden ett bra tag nu, men så fick jag ett annat perspektiv ikväll, för första gången, som gick rakt in till förståndet. Det i sig, klassificerar mig inte till någon mönster flickvän back then, men tiden har sin gång och kanske blir jag bättre med tiden. Mindre beroende av att alltid vara fri, kanske lite mer fysisk (ingen garanti) & eventuellt har jag mer tid nu, tar mig tid. Jag har fått höra så galet många gånger att jag måste gå vidare. Jag har gått vidare, för länge sen (att jag har gjort det är gamla nyheter) - detta handlar inte om att gå vidare, nej gått vidare har jag gjort men jag tog med mig skulden, i en resväska. På varje nytt ställe & i varje ny relation så har jag packat upp den, fast i smyg. Jag har alltid sparat en liten plats i garderoben till skulden. Tills i kväll när jag äntligen fick det förklarat för mig att: Otrohet handlar inte om den andra partnern. It was never about me. Det handlar om att den som bedrar vill träffa en annan version av sig själva, den vill lämna den som den har blivit. Den bedragna behöver inte känna någon skuld. It was never about me. Tänk vad skönt det hade varit om någon sagt det lite tidigare, så att jag hade sluppit betala för övervikten på flygen för liket jag släpat i alla år. Bättre sent än aldrig. En dag kommer jag bli en bra flickvän, inte en perfekt, men en bra, men det är egentligen helt oväsentligt i historien- för skulden var aldrig min. Det är meningslöst att fördela skuld. Det var därför jag för länge sedan slutade dela ut skuld till andra, men det är dags att även sluta dela ut skuld till mig själv. Jag är fri från skuld, det är den största gåvan med att börja om. 
 
 
Esther Perel 
 
 
Jag omsvärmad av män ( läs pojkar ) ändå bra bild på teamt "bedragen" 
Om vi inte skrattar åt & i livet - måste vi ändra något 
 
 
Helg, som vi har längtat & vad kul det ska bli. Min förhoppning är att jag ska göra massa saker, men det kan lika gärna bli så att jag skjuter upp det till söndag och bara umgås med de som jag vill vara mitt bästa jag tillsammans med. Ha en fantastisk helg!! Ge varandra tid, kärlek tar tid - tid är kärlek! 
 
 
Till top