Livet är inte rationellt, utan fullt av nyanser

Allmänt / Permalink / 0
Allt är inte rationellt - det är viktigt att komma ihåg. Det är nödvändigt att påminna sig om det emellanåt. Vi tenderar att glömma det när vi vill dela in världen i svart & vitt. 

Idag har jag svarat på frågor med svaret "det beror på" Jag minns så himla väl när jag ställde samma frågor: hur gör ni då? Det beror på. Jag ser hur frustrationen biter sig fast & eftersom min pedagogika förmåga bara fungerar vid hög effektivtet, krockar vi & måste börja om. Jag får förklara att det inte är svart & vitt och någonstans där, när jag säger det högt, är det som att det landar även hos mig själv. 

Det var ingen som lärde upp mig när jag var ny. Det låter tufft, det var det, men så här med facit å backspegel: att kastas ut med huvudet före,1,5år senare, jag klarade mig, tilltufsad, men hel. Jag gör inte om det, men jag tänker inte heller kasta bort erfarenheten. Människor är bäst - men oftast mer komplexa än vad vi först tror, och helt irrationella - även de som förnekar det. Kom ihåg det & att livet är ett ständigt lärande - osvsett ålder. 

(null)

En gammal bild på mig då jag fortfarande trodde att världen var svart eller vit. Nu vet jag bättre & har upptäckt att livet skiftar i nyanser 

Till top