Den kreativa ådran

Allmänt / Permalink / 0
Jag tror som Bob Hansson, att kreativa människor inte nödvändigtvis skriver bättre alster för att de är ledsna, utan tvärtom det är när man är glad och tillfredställd som man mår bäst i sitt skapande. Det är en myt att man skriver bättre när man är ledsen.
 
Myten kanske lever för att i de texter med djup och ledsamhet, blir människor berörda. Någon har satt ord på vad just de känner, ja fast det var du som kände så, men ändå. Här blandas det ihop och det är det som är det fina, en text oavsett om den speglar ledsna eller glada känslor kan få många olika betydelser beroende på vem som läser den.
 
Jag hoppas att vi får vara ledsna emellanåt, om vi då producerar en text som fångar någon annans ledsamhet, hoppas jag att de känner den tröst som vi alla behöver visa varandra.
 
Jag vill absolut inte jämföra mina texter med Bob Hanssons. Hans nivå är en annan än min. Jag har inte en chans när han kommer igång med sina filosfiska förklaringar om stort och smått. Jag är glad att han kunde reda ut det där med kreativitet, att det känns bäst när man mår bra, även om man delar med sig av vardagstragik för att bjussa på att vi får vara ledsna emellanåt.
 
Ibland önskar jag att min favoritpoet var en kvinna, hahah men det är Bob Hansson. Han har allt jag önskar mig från en poet, det bäst är att han är mångfaciterad - precis som texter och livet. 
 
 
Till top