Ett tal till min mamma

Allmänt / Permalink / 1

För att beskriva dig behövs det många superlativ.  Du är makalös, fantastisk, rolig och intelligent. Du är driven, målinriktad, finurlig, och omtänksam. Du är påhittig, snäll, vacker, smart, handlingskraftig och aktiv. 

Ett tal om dig, till dig, ska handla om hur mycket jag tycker om dig mamma. Det ska även handla om hur oförstående jag är när andra människor berättar att de bråkar med sin mamma. De säger att deras mamma är jobbig. Min mamma är aldrig jobbig. Min mamma tjatar aldrig på oss i familjen men får oss alla att (oftast) gör saker i alla fall. En av anledningarna till att hon inte tjatar är för att vi är mer som ett team. Vi gör saker tillsammans, men framför allt trivs vi tillsammans.

Min mamma har aldrig använt traditionellt tjat för att få oss att hjälpa till, istället har hon använt och använder kreativa idéer. Ett exempel är när vi alla bodde hemma så hade vi varsin matdag då man var ansvarig över matlagningen. Det ska vara roligt är att hjälpa till har hon sagt sen vi var små. På frågan om jag och mina syskon försökte smita från det när vi var små är svaret självklart ja, men vi visste att vi var ett team, en familj. Mamma har lärt oss att framgång är att hjälpas åt. Jag och min familj kan ändå ärligt säga att mamma absolut gjort mest och att hon är bäst. När det kommer till min mamma så har hon gjort mycket av allt. Det är sån hon är, en superkvinna. En person att se upp till, som har nära till skratt och ett stort hjärta.

Min mamma diskuterar gärna allt möjligt, men samtidigt är hon handlingskraftig och får alltid saker och ting gjorda. Hon kan vara lite bestämt och kall när någon gnäller och beklagar sig. Då sätter hon upp små notiser om att ”numera väljer jag mina konflikter” och ”lär dig att tänka i perspektiv” runt om i huset. Ja allt förstår hon inte om vardagströtthet, för det har hon antingen aldrig upplevt eller definitivt glömt bort. Vill vi i familjen gnälla får vi vända oss till någon annan medlem än mamma.

Båda mina föräldrar är och har alltid varit oerhört positiva. Det beundrar jag mycket. Det finns många anledningar att vara stolt över min mamma. Den öppenhet och gästfrihet det alltid är i ditt hus, vill jag ta med mig till alla ställen där jag bor. Tack för att du lärt mig att alla alltid ska få vara med, att ingen som sitter runt ett bord ska känna sig utanför. Jag försöker få alla att känna sig inkludera i en grupp, att ingen ska känna sig utanför eller utfryst, när jag lyckas med det, är det tack vare dig mamma. 

För att beskriva dig mamma behövs det många superlativ. Tack mamma för att du är en fantastisk mamma, jag älskar dig.

 

 
 
 
 
 
Till top