Självkänsla i perspektiv

Allmänt / Permalink / 1
Jag har jobbat mycket med min självkänsla. Jag började med det på allvar när jag slutade gymnasiet, 2007, alltså för 10 år sedan. 10 år är både en lång och en kort tid på samma gång. Självkänsla är inte statisk, vilket visserligen hade varit fenomenalt vid de tillfällen då vår självkänsla är hög. Det är å andra sidan bra att självkänsla inte är statisk, för det innebär att en låg självkänsla går att ändra till en hög självkänsla .
 
Ibland förstår vi inte att vår självkänsla är utsatt för prövningar. Vi glömmer bort att självkänsla inte är statisk. Vi måste hela tiden jobba med den. Börja med att ta dig själv på allvar. Det är det absolut viktigaste rådet jag har fått på senaste tiden. Det hjälpte mig att navigera i kaoset. Jag önskar att jag hade sett kopplingen till självkänsla tidigare. Jag önskar att jag hade förstått hur min upplevda självbild påverkar både den jag är och det jag gör. Jag är inte säker på att det hade löst allt, men det hade kunnat vara en del av lösningen. Jag önskar att jag hade påmint mig själv: för att behålla en hög självkänsla krävs det att du jobbar med den. Jag önskar att min kompetens och jag som person hade blivit mindre ifrågasatt. Sist men inte minst önskar jag att min självkänsla inte åkt fritt fall - jag köpte aldrig någon åkbiljett. 
 
Jag har redan bestämt mig, jag önskar att det inte var så. Jag har i sinnet redan hängt av guldmedaljen, för den skaver. Jag har jobbat med mig själv i över 10 år och ändå missade jag att upptäcka att min självkänsla var i fritt fall.  Det går alltid att förändra en låg självkänsla till en hög, det är det bästa med att självkänsla inte är statisk. Jag älskar livet och jag är så glad över att just du ville läsa det här. Det jag önskar att du ska ta med dig efter att ha läst är följande: Du är unik och fantastisk, ta dig själv på allvar för allting börjar med dig. Vi behöver sätta vår självkänsla i perspektiv och aldrig sluta jobba med den!  
 
 
 
 
Till top