Du behöver inte välja

Allmänt / Permalink / 0
Jag har redan skrivit ett inlägg om att vi behöver få behöva varandra, det är briljant och sammanfattar i stora drag det jag vill säga. 

Det är nytt för mig att vila i känsla att få behöva varandra utan att samtidigt ha PANIK över att det inskränker på min självständighet. 

Självständighet som att klara sig själv, att ha egna pengar, egen förvärvsinkomst, egna bedrifter, egna vänner, egna drömmar och till viss mån egna hemligheter innebär inte att du måste välja bort tvåsamhet. 
Tvåsamheten att få vara behövd har inte ett likamedtecken att allt det andra går förlorat. Det går att kombinera. 
Det kan verka väldigt oromantiskt att prata ekonomi innan ni tar stora beslut, men det är tvärtom ett sätt att få behöva varandra av rätt anledning. När anledning är kärlek. Inte för att ni av ekonomiska skäl måste hålla ihop sen för att någon av er fick offra sin självständighet. 

Att dela lika på allt från föräldraledighet till investeringar och olika ekonomiska beslut, gör att ni behöver varandra för att ni vill. Det möjliggör samtidigt att ni båda kan behålla er självständighet. 

Kampen om Jämställdhet motarbetas med floskler om romatik. Riktig romatik är att sträva efter en så jämställt relation som möjligt där ni får behöva varandra av rätt anledning, dvs av kärlek till varandra.

Du behöver inte välja, du får vara behövd och självständig samtidigt. Det är rimligt och gör att din relation, statistik sätt, håller längre, kanske till och med för evigt. För evighet finns det inga garantier, bara ännu en romantisk föreställning och de håller som bekant tunt. Det som däremot håller er starka är en öppen dialog och en jämställd fördelning. 







Till top